A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НА КОНТРОЛІ ВИКОРИСТАННЯ ЗЕМЕЛЬ ОБОРОНИ У ВЗДОВЖ ЛІНІЇ ДЕРЖАВНОГО КОРДОНУ

Дата: 16.09.2021 14:02
Кількість переглядів: 1421

Під головуванням профільного заступника селищного голови Віталія Савоненка, за участі представника Сумського прикордонного загону Михайла Барадулі, старост, представників фермерський господарств, а також представників лісового господарства, відбулася нарада з визначення та належності земельних ділянок у 50-ти метровій зоні вздовж державного кордону на території Краснопільської селищної ради для відведення їх у державну власність як земель оборонного призначення, які наразі тривають. За результатами наради вирішено створити робочу групу щодо обстеження земельних ділянок вздовж кордону, які підлягають облаштування та утриманню з метою національної безпеки та оборони.

Зауважимо, що порушені питання відносно земельних ділянок відносяться до земель оборони та входять до складу прикордонної смуги, на яку розповсюджується прикордонний режим з усіма визначеними законодавством обмеженнями.

Нагадаємо, що минулого року набули чинності зміни до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону. Нововведення доповнили Земельний кодекс України нормами, які передбачають надання військовим частинам Державної прикордонної служби України в постійне користування земельних ділянок завширшки 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону.

З метою забезпечення національної безпеки і оборони, дотримання режиму державного кордону такі земельні ділянки використовуються для будівництва та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків та інших елементів прикордонної інфраструктури.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь