A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Щеплення — суперсила від хвороб: дорослі вакцинуються від дифтерії та правця кожні 10 років

Дата: 05.10.2021 13:49
Кількість переглядів: 1404

У новому етапі інформаційної кампанії «Щеплення — суперсила від хвороб» Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликають дорослих українців зробити планові щеплення відповідно до національного календаря. Через пандемію COVID-19 люди забувають про щеплення від інших інфекційних захворювань.

За словами Ігоря Кузіна, заступника міністра охорони здоров’я — головного державного санітарного лікаря України, не всі дорослі знають, що мають ревакцинуватися проти деяких інфекційних хвороб (наприклад, дифтерії і правця), і зараз рівень щеплень в Україні не досягає показників, рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я: «Останнє щеплення проти цих хвороб у дитячому віці роблять у 16 років. Але ревакцинація має повторюватися у 26, 36 і далі ‌— кожні 10 років. Ці щеплення держава закуповує власним коштом, зробити їх можна безоплатно, звернувшись до сімейного лікаря. Важливо робити й додаткові щеплення, наприклад, від гепатиту В і грипу. Ми закликаємо дорослих українців перевірити свій вакцинальний статус і вакцинуватися вчасно або надолужити пропущені дози. Від цього залежить не тільки ваше здоров’я, але часом — і життя».

Завдяки вакцинації людство перемогло віспу. Високий рівень щеплень стримує спалахи хвороб. До прикладу, у 2020 році в Україні було зареєстровано 12 випадків захворювання на правець, а за сім місяців 2021 року — 5 випадків. Дифтерію востаннє фіксували у 2019 році — тоді виявили 21 інфіковану особу. Проте так може бути не завжди. Тож важливо робити щеплення в дорослому віці.

«Щеплення — суперсила від хвороб» — інформаційна кампанія Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), USAID Transformation Communications Activity та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Кампанія закликає пам’ятати про важливість вчасного щеплення за національним календарем дорослих і дітей навіть під час пандемії. Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень діти отримують захист від десяти інфекційних захворювань, дорослі — від двох. Щеплення — безкоштовні: держава закуповує всі вакцини, які входять до Національного календаря профілактичних щеплень.

Довідково:

Дифтерія та правець — це гострі інфекційні захворювання: дифтерія вражає дихальні шляхи й передається повітряно-крапельним шляхом або через предмети побуту; правець виникає в результаті дії токсинів на нервову систему, які часто потрапляють в організм через взаємодію з ґрунтом.

Більше інформації про щеплення шукайте на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь