Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Відбулось позачергове засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 08.10.2021 18:47
Кількість переглядів: 1421

08 жовтня 2021 року у режимі відеоконференції  відбулося позачергове  засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації, яке провів голова ОДА Дмитро Живицький.

На порядок денний засідання було винесено питання «Про посилення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів у зв’язку з віднесенням Сумської області до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2.

Відповідно даних  оприлюднених на сайті Міністерства охорони здоров'я, Сумська область віднесена до помаранчевої зони. Декілька днів поспіль в Сумській області перевищено показник коефіцієнту виявлення випадків інфікування, а деякі територіальні громади області вже наближаються до рівня  «червоної зони».

На території, де установлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, діють обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені «жовтим» рівнем епідемічної небезпеки зокрема дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, у громадському транспорті тощо. А також забороняється:

- Масові збори понад 100 осіб (одна людина на 20 м2);

- Робота ресторанів, нічних клубів вночі;

- Робота спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури (крім закладів, що можуть забезпечити відвідування не більше однієї особи на 10 м2 приміщення);

- Дитячих таборів.

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Шановні мешканці громади, з метою запобігання поширенню як на території громади так і  на  території України  гострої респіраторної хвороби COVID-19, велике прохання віднестися з порозумінням та дотримуватись протиепідемічних заходів, використовувати захисні маски та антисептики для рук.

Виконання цих простих правил допоможе убезпечити Вас, Ваших близьких, а також людей, які Вас оточують, та знизити ризики зараження коронавірусною інфекцією.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь