Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

В ході засідання чергової сесії прийнято два звернення депутатів Краснопільської селищної ради до вищого керівництва держави, що стосуються енергетичної та бюджетної політики

Дата: 17.11.2021 14:57
Кількість переглядів: 1145

Перше звернення до Верховної ради України та профільного комітету Верховної ради з питань бюджету стосується законодавчих ініціатив законопроекту № 6062. Зазначений законопроект передбачає ряд значимих змін, реалізація яких негативно вплине на фінансову спроможність місцевих бюджетів територіальних громад. Зокрема, передбачається ліквідація бюджету розвитку місцевих бюджетів, вилучення до державного бюджету залишків освітньої субвенції. Також запропонованими змінами до бюджетного кодексу скорочується ряд джерел доходів бюджетів територіальних громад.

Тож в своєму зверненні селищна рада просить не підтримувати законодавчі ініціативи законопроекту № 6062, що спрямовані на обмеження прав органів місцевого самоврядування, зменшення доходів, що зараховуються до бюджету територіальної громади, та такі, що не відповідають цілям децентралізації влади.

В іншому зверненні Краснопільська селищна рада звертається до Верховної ради України, Кабінету Міністрів України вжити заходи для подолання кризової ситуації в енергетичній сфері.

Депутатський корпус занепокоєний катастрофічною ситуацією, що склалася на ринках енергоресурсів України і підтримує позицію Федерації роботодавців України щодо вжиття негайних заходів для подолання кризової ситуації в енергетиці, викликаної критичним зростанням цін на енергоносії.

Зокрема, в зверненні депутати просять визначити заходи для виходу з кризової ситуації; скласти та оприлюднити реальний енергобаланс країни, який дозволить підприємцям приймати управлінські рішення щодо можливості переходу із споживання одного енергоресурсу на інший, який є більш економічно доцільним; розробити та впровадити цільові програми підтримки компаній, зокрема, шляхом надання їм антикризових кредитів, зменшення податків, тощо; збільшити та зробити пріоритетними видатки держави на енергомодернізацію та енергозбереження; створити цільовий фонд для формування компенсаторів ціни природного газу для промисловості та інше.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь