Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НОВІ ПРАВИЛА ПЕРЕВІРКИ COVID-СЕРТИФІКАТІВ

Дата: 01.12.2021 10:23
Кількість переглядів: 1422

Для дотримання карантинних вимог бізнес має перевіряти у відвідувачів всі COVID-сертифікати в спосіб зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія». Про це повідомили в Сумській ОДА.

Після зчитування на смартфоні перевіряючого відображається статус COVID-сертифіката: чинний /нечинний. Без перевірки та зчитування COVID-сертифікат не вважається наданим та перевіреним. Важливо, що для зчитування не потрібно додаткових засобів – достатньо «своєю Дією» зчитати QR-код.

Тобто представники закладів мають не просто запитувати про наявність чи перевіряти їх візуальну наявність – на вході закладу має стояти співробітник закладу з термометром для вимірювання температури та смартфоном для зчитування QR-коду COVID-сертифікату.

«У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу несе відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від 34 до 170 тисяч гривень», – зазначили в  облдержадміністрації.

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.

Водночас, починаючи з помаранчевого рівня, місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил в регіоні.

(За матеріалами офіційного веб-сайту Сумської ОДА)

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь