A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПІДСУМКИ РОБОТИ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ В ОСВІТНІЙ ГАЛУЗІ ЗА 2021 РІК

Дата: 04.01.2022 16:20
Кількість переглядів: 2079

Протягом 2021 року освітня галузь зарекомендувала себе на достатньому рівні у питанні надання якісних освітніх послуг. Пріоритетним завданням освіти є задоволення потреб населення громади, їх національно-культурних, освітніх прав і запитів. Ці потреби задовольняються сформованою мережею підпорядкованих закладів освіти.

Станом на 01.09.2021 року мережа закладів освіти складає: 13 закладів загальної середньої освіти, в тому числі опорний заклад Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів з 1 філією, 7 закладів дошкільної освіти, 2 заклади позашкільної освіти, комунальні установи «Інклюзивно-ресурсний центр» та центр професійного розвитку педагогічних працівників Краснопільської селищної ради.

Краснопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів є однією із 136 закладів України, у якій продовжується впровадження пілотного проєкту НУШ. Учителі закладу з 1 вересня розпочали працювати за новим Державним стандартом базової середньої освіти та Типовою освітньою програмою для 5 – 9 класів.

На даний час на стадії завершення роботи з реконструкції закладу за проєктом «Реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради Сумської області».

Якісні освітні послуги у громаді – це не лише послуги опорного закладу чи закладів центральної садиби. Так, значна увага та фінансування спрямовується на підтримку закладів освіти у старостинських округах. Зокрема, за звітний період за кошти місцевого бюджету реалізовано наступні проєкти:

- «Капітальний ремонт (заміна вікон та дверей) Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Краснопільської селищної ради, що знаходиться за адресою 42440, с. Самотоївка вул. Макаренка, 41 Краснопільського району Сумської області» на суму 68,5 тис. грн.

- "Капітальний ремонт прилеглої території (улаштування тротуарної плитки) у Краснопільсьому ЗДО №1 «Малятко» - на суму 281,244 тис. грн.;

- Заміна вікон в Угроїдській ЗОШ І-ІІІ ступенів на загальну суму 50,5 тис. грн. з різних джерел;

- Заміна вікон в Ряснянському НВК на загальну суму 149,0 тис. грн. з різних джерел;

- Капітальний ремонт огорожі у Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів Краснопільської селищної ради та впорядкування прилеглої території на суму 207,491 тис. грн. з місцевого бюджету;

- Реконструкція приміщення центру дитячої та юнацької творчості під інклюзивно-ресурсний центр на умовах співфінансування (на даний час реконструкція на стадії завершення);

- Придбано обладнання для встановлення на території Угроїдської ЗОШ І-Ш ступенів WorKout-комплексу (майданчика), вуличного тенісного стола, лавок паркових на суму 50,0 тис. грн. (кошти громадського бюджету, у тому числі бюджету розвитку) та на території Покровського ЗДО обладнання для ігрових майданчика на суму 23,0 тис. грн. за кошти бюджету Сумського району;

- Проведення заходів з енергозбереження в закладах освіти Краснопільської селищної ради на суму 41,6 тис. грн.

Протягом літнього періоду, у рамках заходів з підготовки закладів до нового 2021-2022 навчального року були проведені ремонтні роботи у закладах освіти, облаштовано осередки для учнів 1-х класів (15 класів), закуплено меблі, дошки, комп’ютерне та мультимедійне обладнання, дидактичні матеріали, створено необхідні умови для безпечного та сприятливого навчання та виховання дітей.

З метою розвитку освітнього середовища у рамках реалізації урядової програми «Спроможна школа для кращих результатів» придбано та облаштовано лінгафонний кабінет (меблі, комп’ютерна техніка, програмне забезпечення) для Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів на загальну суму 600,0 тис. грн. за кошти державного та місцевого бюджетів. На даний час придбано персональні комп’ютери зі спеціалізованим програмним забезпеченням, гарнітури, мережеві фільтри для лінгафонного кабінету Краснопільської гімназії на загальну суму 563,0 тис. грн.

Для забезпечення потреби закладів у сучасній комп’ютерній техніці облаштовано кабінет інформатики у Краснопільській гімназії, придбано комп’ютери, сучасні меблі.

В Краснопільській школі облаштовано новий сучасний кабінет хімії, що включає в себе мультимедійний комплекс, демонстраційні моделі, лабораторне обладнання, дистилятор, цифровий мікроскоп, терези технохімічні та електронні, набори хімічних реактивів та інше обладнання. Крім того, в закладі очікується встановлення кабінету фізики.

В Угроїдській ЗОШ І-ІІІ ступенів облаштовано кабінет української мови, у Славгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено ремонт актової зали (стіни, стеля, світильники), відремонтовано кабінет математики, замінено освітлення. У Грабовському НВК зроблено нові навіси над входом до закладу, відремонтовано комп’ютерний клас. У Ряснянському НВК відремонтовано дах над центральним входом до закладу, у Мезенівському НВК замінено двері у класних кімнатах середньої школи, відремонтовано коридор у приміщенні початкової школи, замінено вікна у дошкільній групі. У Хмелівській ЗОШ І-ІІІ ступенів зроблено ремонт приміщення для дошкільної групи. У Чернеччинському НВК відремонтовано туалетну кімнату на другому поверсі, облаштовано медіатеку. У Осоївському НВК облаштовано санітарну кімнату для осіб з особливими освітніми потребами. Для Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів придбано 3 мультимедійні комплекси.

У Краснопільському ЗДО №2 «Колосок» відремонтовано відмостку в ЗДО №3 «Дзвіночок», У Славгородському ЗДО відремонтовано відмостку навколо приміщення, у Самотоївському ЗДО частково відремонтовано дах на приміщенні закладу, зроблено ремонти кімнат, оновлено сантехніку в туалетних кімнатах. У всіх садочках оновлювалося ігрове обладнання на дитячих та спортивних майданчиках.

Частково замінено систему освітлення на енергоефективне в Краснопільській гімназії, Угроїдській, Славгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Грабовському НВК, ДЮСШ.

Виготовляється проектно-кошторисна документація щодо переведення Угроїдської школи на альтернативні види палива.

Одночасно із створенням нового освітнього простору оновлювалася матеріально-технічна база харчоблоків та їдалень закладів освіти, зокрема, здійснювалося придбання технологічного й холодильного обладнання, меблів, проводилися поточні ремонтні роботи на харчоблоках закладів освіти. Протягом 2021 року було придбано стелажі для сушіння посуду, кухонні стелажі, 5 холодильників, закуплено кухонний посуд, 4 електром’ясорубки, ваги, блендери, міксери, електричні духовки. На виконання вимог системи ХАССП у Самотоївській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено заміну витяжки на харчоблоці, у Краснопільському ЗДО №3 «Колосок» зроблено ремонт харчоблоку. У грудні для закладів загальної середньої освіти придбано 4 пароконвектомати, 7 блендерів, 2 кухонних комбайни, обігрівач, овочерізки з протиркою.

У 2021-2022 н. р. до місця навчання здійснюється підвезення 539 учнів закладів загальної середньої освіти, 51 виховання закладів дошкільної освіти та 36 педагогічних працівників. Підвезення здійснюють 11 шкільних автобусів. В рамках співпраці Краснопільської селищної ради і Сумської обласної державної адміністрації у листопаді громада отримала новий шкільний автобус для опорного закладу. Придбання автобусу стало можливим завдяки співфінансуванню громади та державного бюджету.

З метою забезпечення організованого оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей та учнівської молоді на базі закладів освіти Краснопільської селищної ради протягом оздоровчого періоду функціонувало 17 таборів з денним перебуванням, в яких охоплено відпочинком 1092 дитини, що становить 54,2 % від загальної кількості дітей у ЗЗСО. Для належного функціонування таборів з місцевого бюджету було використано 498,0 тис. грн.

Одним із завдань Краснопільської громади є забезпечення комфортних умов праці педагогічних працівників. За престижність праці педагогічним працівникам виплачується надбавка у розмірі 20% від посадового окладу.

З метою заохочення учителів, які підготували переможців конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України надбавки до посадового окладу отримали 3 педагоги Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Краснопільської гімназії.

Обдаровану та талановиту молодь Краснопільської громади також відзначено та вмотивовано. У цьому році стипендією Краснопільського селищного голови відзначено 19 кращих учнів закладів загальної середньої освіти Краснопільської селищної ради. Це – переможці олімпіад, турнірів, конкурсів спортивних змагань, відмінники навчання.

Заклади освіти брали активну участь у проєктах та грантових програмах з метою залучення коштів для реалізації власних ідей. Проєкт благодійного фонду «Діти – наше майбутнє», фінський проєкт «Навчаємося разом», спільний проєкт МОН та Британської ради «Професійний розвиток вчителя англійської мови», проєкт «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність», «Демократична школа» (програма підтримки освітніх реформ в Україні), «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», грантова допомога по прєктах людської безпеки програми «Кусаноне».

Краснопільська гімназія бере участь у конкурсі обласних соціально-освітніх проектів «Діти розбудовують громаду» - «Workaut майданчик» на території гімназії, який має завершитися у травні 2022 року. Також закладом подана заявка на участь у проєкті «Пілотний наметовий табір лідерів учнівського самоврядування «Z@lyot»». Угроїдська ЗОШ І-ІІІ ступенів стала переможцем проєкту громадського бюджету (бюджету участі) Краснопільської ОТГ «Спорт - запорука здоров’я», на даний час очікується встановлення обладнання на території закладу.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» за рахунок місцевого бюджету виділяються кошти на придбання шкільної форми зазначеній категорії дітей, виплати по досягненню ними 18 років. У 2021 році загальна сума виплат склала 39,9 тис. грн.

З 8 до 12 листопада 2021 року експертна група Управління Державної служби якості освіти у Сумській області оцінювала роботу Угроїдській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Цей заклад став першим у громаді, у якому проведено інституційний аудит. За результатами інституційного аудиту школа отримала два документи:

висновок про якість освітньої діяльності закладу освіти та внутрішню систему забезпечення якості освіти та рекомендації щодо вдосконалення діяльності закладу освіти.

Загалом, розвиток освітньої галузі Краснопільської селищної ради на достатньому рівні, проте існує ряд проблемних питань, які потребують і подальшого вирішення, а саме: часткова заміна учнівських меблів у класних кімнатах, придбання меблів у їдальні та актові зали, часткова заміна технологічного обладнання на харчоблоках, потреба у приведенні стану харчоблоків у відповідність вимогам системи ХАСП (НАССР), оновлення комп’ютерної техніки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь