Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Консультаційна зустріч за участі платників податків громади з фахівцями Головного управління Державної податкової служби України у Сумській області

Дата: 24.01.2022 15:41
Кількість переглядів: 883

21 січня 2022 року за ініціативи керівництва Краснопільської селищної ради відбулася зустріч платників податків громади з фахівцями Головного управління Державної податкової служби України у Сумській області  з питань  щодо застосування класичного реєстратора розрахункових операцій та програмного реєстратора розрахункових операцій Визначення та використання реєстраторів регламентується Законом України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Мати касові апарати підприємці другої, третьої та четвертої груп повинні з 1 січня 2022 року.

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує, не зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку І групи.

На сьогодні, відповідно до норм чинного законодавства, за невикористання касових апаратів для підприємців передбачений штраф. Першого разу – це 100% вартості проданого товару чи наданої послуги. За кожне наступне вчинене - 150%. Але до кінця карантину, який рішенням уряду продовжений до 31 березня, їх не виписуватимуть.

Також фахівцем Головного управління Державної податкової служби України у Сумській області було повідомлено, що у зв’язку з набранням 26.11.2021 чинності наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496 «Про затвердження Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку» розроблено та розміщено на вебпорталі ДПС та субсайті Головного управління ДПС у Сумській області інтерактивну інструкцію щодо ведення такого обліку платниками податків.

Інформаційні матеріали стосовно ФОП, на яких з 01.01.2022 розповсюджується обов?язок застосовувати РРО/ПРРО, –  https://cutt.ly/VIcjaDz;

Інформаційні матеріали стосовно ФОП, на яких з 26.11.2021 розповсюджується обов?язок ведення обліку товарних запасів, – https://cutt.ly/rIcjho5;

Покрокова відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, відеоролик – https://cutt.ly/YIcjzxi.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь