A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Звіт старости Угроїдського старостинського округу Краснопільської селищної ради про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 02.02.2022 16:23
Кількість переглядів: 1738

Звіт старости Угроїдського старостинського округу Краснопільської селищної ради  Кириченка Віталія Миколайовича про проведену роботу за 2021 рік.

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статутом Краснопільської об’єднаної територіальної громади, Регламентом селищної ради, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності та взаємовідносини з Краснопільською селищною радою звітую про роботу Угроїдського старостинського округу за 2021 рік.

До складу Угроїдського старостинського округу входять 3 населених пункти загальною площею 7309 га., а саме смт Угроїди, с. Наумівка, с. Окіп.

Чисельність наявного населення станом на 01.01.2022 року складає 2251 осіб. З них: особи дошкільного віку – 92, шкільного віку – 255, працездатні –1295, пенсіонери – 884, переміщені особи – 32.

За 2021 рік народилося 8 дітей, померли 71 особа.

На території сіл проживають:

• 36 багатодітних сімей, в яких виховується 127 дітей;

• 4 дітей під опікою;

• 32 учасники АТО;

• 10 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

• 6 воїнів-інтернаціоналістів;

Соціальними працівниками в кількості 9 осіб обслуговується 104 одиноких непрацездатних громадян, які потребують стороннього догляду.

На території старостинського округу працює Угроїдська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, де навчається 205 учнів, працює 26 педагогічних працівники і 15 працівників обслуговуючого персоналу. Функціонує дошкільний навчальний заклад, де виховується 41 дитина та працює 13 працівників , а в опалювальний період ще два опалювачі.

Медичне обслуговування жителів забезпечує амбулаторія загальної практики сімейної медицини, де працює 6 працівників та 2 опалювача та фельдшерський пункт в с Наумівка, в якому працює  один працівник.

В смт Угроїди функціонує пожежна частина до складу якої входить 4 водія. За 2021 рік здійснено 21 виїзд на ліквідації пожеж як на території нашого старостинського округу так і сусідніх сіл Краснопільської громади.

Також на території округу функціонують заклади культури:

- Угроїдський селищний будинок культури,

- Наумівський дозвіллєвий об’єкт,

- 2 бібліотеки.

Відповідно до покладених на мене повноважень: - беру участь у засіданнях виконавчого комітету селищної ради. Виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень;

- сприяю виконанню на території старостинського округу Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням селищної ради;

- щодня з 8.00 год. до 17.00 год. здійснюю прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру;

- веду облік пропозицій членів громади з питань соціально-економічного та культурного розвитку старостинського округу, соціального, побутового та транспортного обслуговування. Усім громадянам, які звернулись на особистий прийом, надано необхідну інформацію;

- здійснюється облік, ведення, зберігання погосподарських книг, видаються довідки у межах наданих повноважень: видано – 1475 довідок (склад сім’ї, про місце відкриття спадщини), 71 довідка – про місце реєстрації особи, складено 23 заповіти, 56 довіреностей, завірено 52 підписи. Проведено 79 обстежень умов проживання громадян та складено акти обстеження для надання до відповідних соціальних служб.

Прийнято 114 пакетів документів для призначення субсидії на тверде паливо та 208 – на природній газ. Прийнято 228 звернень для надання різних видів допомог сім’ям з дітьми. Прийнято 18 звернень щодо призначення пільг різним категоріям громадян.

Протягом 2021 року, відповідно до затвердженої Програми економічного і соціально розвитку, на території старостинського округу було виконано наступні заходи:

В Угроїдській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів зроблено капітальний ремонт класу Української мови та літератури із заміною вікон, підлоги та стін.

В селищному будинку культури замінено одяг сцени, відремонтовано підлогу сцени, також зроблено поточний ремонт фойє, придбані крісла для глядачів.

На меморіальному комплексі Загиблим воїнам в роки Другої світової війни зроблено реконструкцію пам’ятника Солдату та братської могили.

Ліквідовано 27 аварійних дерев по вулицях Рясківка, Маяковського, Мачулівка, пров. Шкільний, Травневий в смт Угроїди.

Відремонтовано частину даху Угроїдської школи.

Постійно підтримувався задовільний санітарний стан на території населених пунктів округу, проводились заходи по обкошуванню узбіч вулиць, периметру кладовищ, стадіону, вирубки сухих дерев, чагарників. Також в належному стані підтримувались братські могили, меморіальні комплекси, пам’ятники.

На території округу проводилося грейдерування та підсипання грунтових доріг.

В належному санітарному стані утримувалися прибережні зони ставків та водоймищ, здійснювався їх благоустрій. Крім того, здійснено благоустрій граничних знаків населених пунктів.

Проводилось обслуговування вуличного освітлення в населених пунктах: було замінено 127 ламп та 8 ліхтарів.

Відновлено вуличне освітлення на вулицях Паркова та Боброва в смт Угроїди.

Силами працівників з благоустрою та прихожан Наумівської церкви було замінено 40 погонних метрів паркану.

За сприянням депутата Сумської обласної ради Віталія Калініченка, на території Угроїдської школи висаджено 25 саджанців фруктових дерев.

Проводилося озеленення території округу, а саме висаджувалися ялини, ялівець козацький, кущі спіреї, квіти петунії та кущі троянд. Небайдужим мешканцем Жижою Андрієм Івановичем було відремонтовано та встановлено дві каруселі на території скверу по вул. Рясківка смт Угроїди.

Наприкінці 2021 року відновилися роботи по завершенню будівництва нової амбулаторії сімейної медицини.

Дякую всім небайдужим мешканцям округу, працівникам всіх установ та закладів, депутатам селищної ради, підприємцям, керівництву АФ «Тур’янська», всім хто докладає зусиль та допомагає змінювати старостинський округ на краще.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь