A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ

Дата: 08.02.2022 15:58
Кількість переглядів: 794

Публікуємо добірку відповідей від Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука на актуальні запитання, що стосуються життєдіяльності нашої громади

Фото без опису

Щодо облаштування зупинок громадського транспорту біля скверу Жаботинського по вул. Маяковського в смт Краснопілля

Автомобільна дорога, що пролягає повз сквер ім. Жаботинського Т-1918 «Краснопілля – КПП Покровка» є дорогою державного значення та знаходиться на утриманні Служби автомобільних доріг у Сумській області.

Тому, для вирішення питання облаштування зупинок громадського транспорту в обох напрямках проїжджої частини, Краснопільська селищна рада в черговий раз письмово звернулась до Служби автомобільних доріг у Сумській області з пропозицією облаштування зупинок громадського транспорту з врахуванням технічних вимог та безпечних умов експлуатації зазначеної ділянки дороги, оскільки розміщення зупинок передбачається в смузі відведення автомобільної дороги на земельній ділянці державної власності (кадастровий номер 5922355100:01:004:0074, цільове призначення – для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства).

Після отримання відповіді від Служби автомобільних доріг у Сумській області відповідна інформація щодо облаштування зупинок на вказаній ділянці дороги буде розміщена на офіційному веб-сайті Краснопільської селищної ради.

Копія листа до Служби автомобільних доріг у Сумській області.

Фото без опису

Щодо розташування дорожнього знаку 3.1 «Рух заборонено»» по провулку Комунальний та по вулиці Лермонтова

На розгляд чергового засідання виконавчого комітету Краснопільської селищної ради підготовлено проєкт рішення «Про демонтаж дорожнього знаку 3.1 «Рух заборонено»» по провулку Комунальний та по вулиці Лермонтова.» Цей знак було встановлено для безпечності вільного пересування громадян під час торгівлі по провулку Комунальний. Зараз місце для торгівлі визначено і огороджено, потреби в дії цього знаку не має, тому вноситься пропозиція щодо його демонтажу після ухвалення виконавчим комітетом вищевказаного рішення.

Щодо реконструкції вуличного освітлення в с. Михайлівка.

Відповідно до Програми соціально-економічного розвитку, затвердженої рішенням сесії Краснопільської селищної ради від 23.12.2021 року № 909, заплановано виготовлення проєктно-кошторисної документації на проведення реконструкції вуличного освітлення по вул. Михайлівка. Станом на сьогодні виготовлено топографо-геодезичні роботи по вказаному об’єкту.

Щодо реалізації Краснопільською селищною радою делегованих повноважень в сфері державної реєстрації актів цивільного стану, а саме проведення державної реєстрації актів цивільного стану про народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті

З метою реалізації делегованих повноважень в сфері державної реєстрації актів цивільного стану, а саме проведення державної реєстрації актів цивільного стану про народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті, Краснопільська селищна рада неодноразово зверталась до Міністерства юстиції України та Управління Міністерства юстиції (м. Суми), проте за інформацією останнього на території громади є діючим Краснопільський відділ РАЦС, який здійснює в повному обсязі вказані повноваження та інформація про ліквідацію або закриття якого є недостовірною, а порушення в його роботі пов’язані з наявними на сьогодні вакантними посадами працівників. В зазначених Вами Миропільській та Верхньосироватській громадах територіальні відділи РАЦС відсутні, тому ці громади, як і раніше, здійснюють державну реєстрацію актів цивільного стану самостійно.

Наразі селищною радою ведеться активна робота по організації надання вказаних послуг безпосередньо селищною радою.

Так, рішенням виконавчого комітету Краснопільської селищної ради визначені відповідальні особи за проведення державної реєстрації актів цивільного стану, надіслано відповідне звернення до Управління Міністерства юстиції (м. Суми), вживаються заходи по підключенню визначених селищною радою відповідальних осіб до Реєстру актів цивільного стану та отриманню бланків свідоцтв.

Також,    слід зазначити, що під час запроваджених через пандемію COVID-19 карантинних обмежень громадяни також мають можливість скористатися послугами у сфері державної реєстрації актів цивільного стану в онлайн-режимі за допомогою електронних сервісів: веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» (https://dracs.minjust.gov.ua/).

Копії листа до Управління Міністерства юстиції (м. Суми) та рішення виконавчого комітету.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь