A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Чергова добірка відповідей від Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука на актуальні запитання, що стосуються життєдіяльності нашої громади

Дата: 09.02.2022 14:48
Кількість переглядів: 807

Щодо курсування автобусного рейсу «Краснопілля – Славгород – Суми»

На час дії карантинних обмежень, та у зв’язку з плинністю кадрів, перевізником ФОП Грива С.М. тимчасово припинено обслуговування зазначеного автобусного маршруту.

Також слід зазначити, що останнім часом, як по всій Сумській області та і на території Краснопільської громади зокрема, досить гострою залишається проблема забезпечення населення автобусним сполученням. На сьогодні більшість перевізників відмовляється від багатьох маршрутів мотивуючи це відсутністю рентабельності та низьким пасажиропотоком.

Тому з метою організації пасажирських перевезень людей з віддалених населених пунктів та околиць до центру громади – смт Краснопілля і у зворотньому напрямку, під час засідання 17 сесії селищної ради надано згоду комунальному підприємству «Екосервіс» Краснопільської селищної ради на внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань у частині доповнення новими видами економічної діяльності, зокрема КВЕД 49.31 Пасажирський наземний транспорт міського та приміського сполучення.

Наразі підприємством триває робота по розробці маршрутної мережі та отриманню ліцензії на перевезення пасажирів.

Інформація щодо початку здійснення пасажирських перевезень КП «Екосервіс» буде повідомлена пізніше.

Щодо нового будівництва футбольного поля зі штучним покриттям в Славгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів

У завданнях Програми економічного і соціального розвитку Краснопільської  селищної ради на 2022 рік передбачено «Нове будівництво футбольного поля зі штучним покриттям в Славгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради по вул.Базарська,1 в с. Славгород, Сумського району Сумської області».

Залучення  коштів на реалізацію даного проєкту передбачаються з державного та місцевого бюджетів. Проєктно-кошторисна документація виготовлена в 2019 році, вартість проєкту складає 2019,042 тис. грн. Дана ПКД потребує коригування вартості робіт по цінах 2022 року. Після здійснення коригування Краснопільська селищна рада буде вживати заходів щодо участі в державних проектах та програмах з метою залучення коштів необхідних для реалізації даного проекту.

Щодо будівництва громадської вбиральні в смт Краснопілля.

Вимоги щодо будівництва та утримання громадської вбиральні регламентовані п. 9.3 «Громадські вбиральні» Державних будівельних норм Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій».
Так, відповідно до п.9.3.2. «Громадські вбиральні треба влаштовувати в таких місцях: на площах, транспортних магістралях, вулицях з великим пішохідним рухом; на площах біля вокзалів, залізничних станцій, авто- та річкових вокзалів, автостанцій та аеровокзалів; у зонах розміщення і на території ярмарок, крупних об’єктів торгівлі та послуг, об’єктів громадського харчування, об’єктів культурно – розважального та спортивного призначення». Також, в п.9.3.7. зазначено: «громадські вбиральні в місцях масового пересування та скупчення людей треба встановлювати на відстані не менше ніж 50 м від житлових і громадських будівель.» Наступний пункт стверджує, що орієнтовні розрахунки місткості і потужності громадських вбиралень треба проводити із розрахунку: не менше 1 приладу на 1000 чол. населення. Відповідно до п.9.3.13 «Громадську вбиральню приєднують до мереж водопостачання, каналізації та опалення. Будівництво громадських вбиралень з вигребом на території населених пунктів заборонено.»

Краснопільською селищною радою вивчалось дане питання, проте будівництво такої споруди потребує досить значних коштів, крім того, виготовлення проектно-кошторисної документації та ряд інших супроводжуючих документів, пошук відповідного місця з можливістю підключення комунікацій, води, електроенергії, системи опалення тощо, наявність персоналу.

Водночас зазначаємо, що за адресою: вул. Вокзальна, 3 (за приміщенням «Оранти») розміщується громадська вбиральня загального користування.

Щодо облаштування твердого покриття по вул. Московській смт Краснопілля

Щороку виконується певний обсяг ремонтних робіт по дорогах комунальної власності, що розташовані на території Краснопільської селищної ради. На території самого смт Краснопілля всього обліковується 101 вулиця та провулок, з яких близько 80% не має твердого покриття.

Останніми роками Краснопільська селищна рада працює над залученням державних коштів для виконання робіт по дорогам комунального значення. Обсяг робіт буде залежати від кількості наданих громаді коштів.

Краснопільська селищна рада щороку звертається з пропозицією до Сумської обласної державної адміністрації щодо виділення коштів для облаштування комунальних доріг та погодження їх і включення у перелік об’єктів для проведення ремонтних робіт та виділення бюджетних коштів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь