A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ НА ПРИДБАННЯ ТВЕРДОГО ПАЛИВА ТА СКРАПЛЕНОГО ГАЗУ

Дата: 11.02.2022 08:11
Кількість переглядів: 1386

Житлова субсидія на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива призначаються у разі, коли домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива і на оплату житлово-комунальних послуг призначається на календарний рік за особистим зверненням громадян. При цьому житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного календарного року.

Під час призначення субсидії враховуються доходи за попередній календарний рік.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2012 р. № 356 «Про встановлення мінімальних норм забезпечення населення твердим та рідким пічним побутовим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості для надання пільг і житлових субсидій»

мінімальні норми забезпечення населення твердим паливом для надання житлових субсидій 

- 2 тонни на домогосподарство на рік;

мінімальні норми забезпечення населення скрапленим газом, який використовується для приготування їжі, для надання населенню житлових субсидій виходячи з розрахунку:

- два балони (42 кілограми) на рік на одну-дві особи;

- три балони (63 кілограми) - на три-чотири особи;

- чотири балони (84 кілограми) - на п’ять і більше осіб.

Враховуючи показник індексу споживчих цін, граничні показники вартості твердого палива та скрапленого газу для надання пільг та житлових субсидій населенню у 2022 році становлять:

- твердого палива – 3310 гривень 96 копійок за одну тонну;

- скрапленого газу  – 331 гривень 10 копійок за один балон.

Житлова субсидія надається громадянам у грошовій готівковій формі шляхом перерахування структурним підрозділом з питань соціального захисту населення райдержадміністрації коштів на рахунок громадянина, якому призначено житлову субсидію, що відкритий в уповноваженому банку, чи виплачується йому готівкою через відділення організації, що здійснює виплату і доставку пенсій за місцем фактичного проживання.

Документи для призначення субсидії приймаються Центром надання адміністративних послуг Краснопільської селищної ради за адресою: смт Краснопілля, вул. Мезенівська, 2 та спеціалістами в старостинських округах, а також структурним підрозділом з питань соціального захисту населення Сумської районної державної адміністрації у разі надіслання їх поштою або в електронній формі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь