A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Звіт старости Грабовського старостинського округу Краснопільської селищної ради про проведену роботу за 2021 рік

Дата: 11.02.2022 16:44
Кількість переглядів: 371

Шановні жителі старостинського округу, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, як староста Грабовського старостинського округу, не менше ніж раз на рік маю звітувати перед своєю громадою про роботу нашого старостинського округу.

Грабовський старостинський округ утворено 29 жовтня 2021 року згідно рішення чотирнадцятої сесії восьмого скликання Краснопільської селищної ради.

За посадою я є членом виконавчого комітету Краснопільської селищної ради, виконую доручення селищної ради, сільського голови та виконавчого комітету, інформую їх про виконання доручень. Беру участь у засіданнях Краснопільсьої селищної ради та в нарадах різного спрямування, де представляю інтереси жителів старостинського округу.

Прийом громадян здійснюється згідно графіку, затвердженого виконкомом Краснопільської селищної ради за місцем роботи в межах робочого часу та в позаробочий час за місцем проживання жителів сіл.

До старостинського округу входять 2 населені пункти – с. Грабовське та с. Високе. Загалом територія округу складає в межах населених пунктів 384,9 га., за межами населених пунктів 3468,14 га.

В окрузі нараховується 270 господарств, де проживає станом на 01.01.2022 550 жителів, з них пенсіонерів – 135 осіб, працездатного населення – 325 осіб, дітей шкільного віку – 55 осіб. За звітний період народилося 3 дітей, померло 8 осіб.

Соціальна інфраструктура округу складається із: Грабовського навчально-виховного комплексу (загальноосвітня школа І-ІІ ступенів - заклад дошкільної освіти Краснопільської селищної ради), Будинку культури, сільської бібліотеки, фельдшерсько-акушерського пункту, музею ім. П.А. Грабовського, працює виїзне відділення зв’язку.

На території села в аграрному секторі працюють ТОВ «Ряснянське», ТОВ Грабовське, ФГ Жданько В.Д., ФГ Прикордонне, ФГ Дейнека Іван Григорович, ФГ Сімаченко Михайло Іванович, ФОП Школа.

В сфері підприємницької діяльності діють 3 торгові точки: ФОП Петрова, ФОП Школа Н.І., ФОП Пихтін М.

Переважна більшість мешканців села працездатного віку займається сільськогосподарськими роботами на присадибних ділянках.

В старостинському окрузі ведеться погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень. Виконуються нотаріальні дії (посвідчення заповітів, видача дублікатів заповітів, видача доручень). За звітний період вчинено 29 нотаріальних дій, оформлено 49 справ для надання різних видів соціальних допомог та пільг. Видано 53 довідки про реєстрацію місця проживання, 20 довідок на запити різних установ.

Ведеться військовий облік, здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників, складаються списки юнаків для приписки до призовної дільниці, ведеться облік учасників ООС та бойових дій. Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи пільгових категорій в управління соціального захисту населення для нарахування компенсацій на придбання твердого палива та використання електроенергії.

З квітня по жовтень 2021 року проводились роботи по благоустрою села: вирубування чагарників, випилювання аварійних дерев, скошування бур’янів, прибирання сміття, висадка квітів, облаштування клумб. В липні місяці проводились заходи по благоустрою кладовища по вул. Перемоги.

За звітний період проведено роботу по ремонту музею ім. П.А.Грабовського (відремонтовано коридор, вставлено 2 вікна, пофарбовано фасад, облаштовано систему водовідведення). Також проведено ремонт будинку культури (відремонтовано малий зал: замінено електропроводку, пофарбовано стелю і стіни, частково замінено підлогу; відремонтовано підлогу у фойє; замінено підлогу в сільській бібліотеці та пофарбовано стіни). Проблемним у Будинку культури залишається питання відсутності системи опалення.

Також встановлено нову огорожу в центральному парку с. Грабовське та 3 нові лавки. У травні 2021 року завершено ремонт пам’ятника загиблим воїнам Другої світової війни. Проведено ремонт на дитячих майданчиках, встановлено додаткові елементи: по вул. Довжанка встановлено дитячу гірку, по вул.. Грабовського за настанням сприятливих погодних умов планується встановлення каруселі. У приміщенні ФАПу відремонтовано східці та встановлено водонагрівач.

Проблемним питанням залишається наша культура поведінки та піклування про навколишнє природнє середовище, адже всупереч застережень та прохань на території округу створюються стихійні сміттєзвалища та постійно викидається сміття в недозволених місцях. В минулому році засобами та технікою ТОВ Грабовське, ФОП Школа О.В., ФГ Жданько В.Д., ФГ «Прикордонне» ліквідовано сміттєзвалище по вул. Перемоги, куди роками вивозилося сміття з домогосподарств. Тому працівниками округу постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо укладення договорів з КП «Екосервіс» на вивіз твердих побутових відходів, щоб в подальшому уникнути подібних ситуацій та спонукати мешканців до дбайливого ставлення про оточуюче середовище.

4 вересня 2021 року на території с. Грабовське відбулося святкування Дня села. На урочистій частини було відзначено найактивніших жителів села, працівників сільськогосподарських підприємств. Працювали торгові точки та завдяки спонсорам наші найменші мешканці мали можливість безкоштовно відпочивати та розважатися на дитячих атракціонах.

Як і в кожній громаді, у нас є дуже багато невирішених питань, тому в найближчий час плануємо:

- дооблаштувати дитячі майданчики по вул. Довжанка та по вул. Грабовського;

- провести роботи по впорядкуванню кладовища в с. Високе та с. Грабовське;

- провести роботи з благоустрою в центральній частині с. Грабовське;

- встановити внутрішній санвузол та огорожу у ФАПі;

- провести ремонт системи опалення в Грабовському будинку культури;

- здійснити облаштування спортивного майданчика по вул. Грабовського.

Доля нашого села, його майбутнє залежить, в першу чергу, від нашого господарювання, від нашої активності в проведенні змін в своїй громаді. Щиро дякую всім, хто долучається до розвитку округу, небайдужій та активній молоді, платникам податків, громадським активістам, працівникам бюджетної сфери за сумлінну працю та активну життєву позицію.

Дякую за довіру, співпрацю та підтримку Краснопільсьму селищному голові Яремчуку Ю.А., депутатському корпусу селищної ради та всім жителям старостинського округу.

Староста Грабовського старостинського округу                 Лариса Кремезна

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь