A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ-АФГАНЦІВ

Дата: 15.02.2022 16:16
Кількість переглядів: 1528

Сьогодні, 15 лютого, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану відбулося покладання квітів до Пам’ятного знаку загиблим землякам воїнам-інтернаціоналістам.

Аби вклонитися мужності воїнів-інтернаціоналістів, вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання до пам’ятного знаку прийшли та поклали квіти  керівництво громади: селищний голова Юрій Яремчук, секретар ради Ірина Юхта, заступники селищного голови Віталій Савоненко, Василь Лавріненко та учасники війни в Афганістані.

Звертаючись до ветеранів, Юрій Яремчук подякував воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі,  побажав здоров’я, родинного затишку та благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра.

Афганська війна (1979-1989) – військовий конфлікт на території Демократичної Республіки Афганістан. Виведення радянських військ з Афганістану, відповідно до укладених Женевських угод про політичне врегулювання становища навколо ДРА, розпочалося 15 травня 1988 року і тривало дев'ять місяців. 15 лютого 1989 року останні підрозділи радянських військ залишили територію Афганістану.

На жаль, зазнала втрат на тій війні Краснопільщина. Серед загиблих – єфрейтор Сергій Авраменко з Глибного, рядовий Анатолій Веригін із Славгорода, краснопільчани сержант Станіслав Денисенко, рядовий Микола Савоненко, рядовий Олег Скрипка з Чернеччини, прапорщик Олег Поддячев із Славгорода.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь