A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Роботодавці Сумщини працюють пліч-о-пліч зі службою зайнятості

Дата: 12.05.2022 08:06
Кількість переглядів: 792

Чергову селекторну нараду Сумського обласного центру зайнятості присвятили обговоренню змін до Закону «Про зайнятість населення», які внесені 21.04.2022 № 2220, а саме щодо викладення у новій редакції статті «Допомога по частковому безробіттю».

Відтепер допомога по частковому безробіттю може надаватись як роботодавцям за найманих працівників у разі втрати ними частини заробітної плати (доходу) у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції (робіт, послуг), так і фізичним особам-підприємцям у разі, коли зупинення (скорочення) виробництва продукції (робіт, послуг) призвело до зменшення доходів та скорочення робочого часу.

Акцентувалася увага і на змінах у чинному законодавстві щодо реєстрації безробітних та виплати їм допомоги. Проаналізовано рівень працевлаштування в області, якість збору вакансій до єдиної бази.

Відтепер допомога по частковому безробіттю не надаватиметься у разі, коли зупинення (скорочення) виробництва продукції (робіт, послуг) має сезонний характер або виникає виключно з організаційно-виробничих причин; коли працівник відмовився від працевлаштування (тимчасового переведення) на підходящу роботу у роботодавця з повним робочим днем; працює у роботодавця за сумісництвом; проходить альтернативну службу.

Порядок надання та повернення допомоги по частковому безробіттю, визначатиметься Кабмiном. Тому реалізація цих норм можлива лише після визначення та затвердження Кабмiном України відповідного Порядку.

Стосовно реалізації Постанови Кабміну щодо виплати компенсації роботодавцям за працевлаштованих ВПО у розмірі 6500 грн.: з 05.05.2022 з’явилася можливість подання документів роботодавцями через портал «Дія».

По Україні прийнято 710 позитивних рішень на 1113 осіб, з яких 782 працевлаштовані на умовах безстрокового контракту, 331 на умовах строкового договору, 288 за сумісництвом. Перераховано 1794,0 тис. грн.

По Сумській області подано 4 пакети документів на 6 осіб. Три роботодавці по Сумському міському центру зайнятості та один по Охтирській міськрайонній філії.

- Стосовно чат-боту, то сьогодні у ньому розміщено 30 актуальних вакансій, які потребують укомплектування: 26 по місту Суми, 1 - Шостка, 1 - Ромни, 2 - Липова Долина, - говорить директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - За короткий час дії чат-боту внесено 54 вакансії, з них 23 подані роботодавцями: 17 – по м. Суми, по 1 – Конотоп, Шостка, Ромни, Охтирка, 2 – Липова Долина. Решта вакансій внесена фахівцями служби зайнятості за погодженням з роботодавцями. Майже половина вакансій укомплектовано.

Чат-бот - це сучасний, оперативний спосіб подання вакансій до служби зайнятості. Тому роботодавцям не варто ігнорувати можливість швидко і зручно надавати вакансії до служби зайнятості.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь