A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ ГРОМАДІ ТРИВАЄ РОБОТА З ОБСТЕЖЕННЯ ПОШКОДЖЕНИХ ВНАСЛІДОК ВІЙСЬКОВОЇ АГРЕСІЇ РФ БУДІВЕЛЬ, ВИЗНАЧАЮТЬСЯ ОБСЯГИ РОБІТ

Дата: 27.06.2022 14:51
Кількість переглядів: 1080

У Краснопільській громаді працює створена у травні виконавчим комітетом селищної ради комісія з обстеження будівель та споруд, пошкоджених внаслідок військової агресії рф.
Для складання дефектних актів та кошторисної документації на необхідні роботи залучаються підрядники.
Наразі вже складено близько 180 актів обстеження: це 30 адмінбудівель і 150 житлових будинків мешканців громади.

Адмінбудівлі зазнали суттєвих пошкоджень, проте усі вони, відповідно до висновків фахівців, можуть бути відновлені.

Одне з найбільш постраждалих приміщень — це будівля Мезенівського НВК “ЗОШ  І-ІІІ ступенів ЗДО”. Внаслідок обстрілів, завданих російськими військовими, у будівлі пошкоджений дах, стіни та внутрішні комунікації.

Суттєвих руйнувань зазнав і наш Палац Культури: 23 великих панорамних вікна, буквально винесені вибуховою хвилею, потребують заміни. За попередніми оцінками фахівців, тільки на це потрібно понад 1 млн грн.

У низці інших адмінбудівель  на території громади потрібно буде замінити пошкоджені вікна, двері тощо.

На жаль, суттєвих руйнувань зазнали й житлові будинки мешканців громади. Внаслідок потрапляння ворожої ракети один будинок повністю знищений. Ще два, розташовані поруч, так сильно пошкоджені, що фактично не підлягають відновленню.

За інформацією обласної комісії ТЕБ та НС, 10 будівель на території Краснопільської громади наразі внесені до списку об’єктів першочергового відновлення.

Фахівці селищної ради вже зібрали весь пакет документів і провели усі необхідні дії. Так, наразі відкрито кримінальне провадження, яким підтверджується той факт, що пошкодження усі ці будівлі отримали саме внаслідок російської військової агресії. Проведено обстеження приміщень на наявність/відсутність вибухонебезпечних предметів. Є акти обстеження будівель і відповідне рішення виконкому. Це перший крок до відновлення.
Крім того, відповідно до розпорядження Сумської ОВА, за запитом Краснопільської селищної ради, Департамент цивільного захисту вже передав селищній раді із регіонального резервного фонду  будівельні матеріали, а саме – шифер, поліетиленову плівку, цвяхи, скло,  на суму більше 25 тис.грн, для здійснення заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків руйнувань. 

Одинадцятьом мешканцям постраждалих будинків із бюджету Краснопільської селищної ради надано матеріальну допомогу, на загальну суму більше 50 тис.грн. Також, за особистим зверненням, жителі постраждалих будинків можуть отримувати гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування.

Нагадаємо, за інформацією Сумської ОВА, на відновлення Сумщини Кабмін виділив 250 млн грн. До списків на відновлення увійшло 266 об’єктів, розміщених у громадах, які найбільше постраждали внаслідок воєнних дій, у тому числі й у Краснопільській громаді. 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь