Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДНОВЛЕННЯ ДОСТУПУ МЕШКАНЦІВ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ ДО ПИТНОЇ ВОДИ

Дата: 30.08.2022 14:58
Кількість переглядів: 822

З початком російської агресії істотно змінилися обставини, за яких живуть громади України, в них з’явилися термінові потреби, пов’язані з ушкодженнями інфраструктури.

Завдяки нашим надійним партнерам Асоціації «Енергоефективні міста України» розпочалася реалізація проекту щодо забезпечення життєдіяльності критичної інфраструктури Краснопільської громади, відновлення пошкоджених елементів з застосуванням підходів технологій енергоефектвності.

Ще у перші тижні військової агресії була пошкоджена електрична підстанція, що призвело до виведення з ладу більшості помп та  компресорного обладнання підприємства водопостачання. Внаслідок цього зупинилося водопостачання та робота очисних споруд громади.

З огляду на виведені з ладу 4 з 5 помп водозабору, місцева ремонтна бригада змушена була почергово  переставляти єдину вцілілу – в свердловини у різних населених пунктах громади, щоб на день-другий забезпечити мешканців водою, а потім витягти її і переставити в наступне місце.

Просто відновити роботу компресорної установки очисних споруд та насосного обладнання було неможливо, оскільки основна частина обладнання постачалась заводами окупованих міст – Мелітополя та Бердянська.

Асоціацією «Енергоефективні міста України» за фінансової підтримки CARE Deutchland e.V. та Міжнародного фонду «Відродження» реалізовано Проект «Відновлення доступу мешканців Краснопільської селищної громади Сумської області до питної води і санітарії», в рамках якого було закуплено нове обладнання для водопостачання та водовідведення, а також станції управління і захисту, щоб убезпечити його від неякісного електропостачання.
Застосування чотирьох сучасних помп, окрім відновлення послуг як таких, призвело також до значної економії електроенергії, яка в різних випадках коливається між 35 і 45 відсотків. Використання цього енергоефективного обладнання, з одного боку економить кошти споживачів, оскільки в тарифі на воду найбільшу частку складає саме електроенергія, а з іншого – істотно збільшує стійкість надання послуг водопостачання, бо в разі припинення електропостачання, дає можливість запускати роботу помп за рахунок малопотужних генераторів.

Таким чином, на практиці це демонструє реальну економію спожитої електроенергії та дасть можливість прорахувати потенційну окупність заміни помп водопостачання за рахунок заміни на сучасні. Відтак й інші громади зможуть скористатися результатами цього експерименту для прийняття рішень щодо своїх систем.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь