A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Гроші на бізнес: першого лютого стартувала програма “єРобота”

Дата: 17.02.2023 09:36
Кількість переглядів: 1698

Мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу є найбільш популярною програмою проєкту «єРобота». Торік у рамках цієї програми на Сумщині видали 125 мікрогрантів на суму понад 28 млн. грн, що гарантує створення 280 робочих місць. У 2023 році «єРобота» продовжила існування, перша хвиля якої стартувала 1 лютого. За програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис грн. Обов'язковою умовою є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми мікрогранту.

Прийом документів по першій хвилі тривав з 1 по 12 лютого через портал “Дія”, під час якої заявки на участь  подали майже 30 підприємців Сумщини. Всього цього року передбачено 20 хвиль. Граничні строки подання заяв тут.

Минулого року підприємниця Тетяна Купрійчук, котра 10 років разом з чоловіком має власну справу у сфері надання поліграфічних послуг, впевнилась у реальності програми, ставши її учасником. За словами пані Тетяни, така урядова ініціатива реально підтримує бізнес. Коли не було фінансової можливості не те що розвивати бізнес, а й не вистачало на оборотні кошти, рятівною допомогою стала ця програма.

         Завдяки фахівцям служби зайнятості жінка отримала вичерпну інформацію щодо участі у проєкті, розробила бізнес-план, пройшла  співбесіду. Як результат - отримала грант на розвиток існуючої власної справи, що відкрило перспективу створити додаткові робочі місця та придбати обладнання.

 Аналізуючи минулорічну кампанію щодо проекту, директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний зазначив, що фахівці служби зайнятості в онлайн-режимі у чітко визначені години проводять вебінари з питань механізму отримання мікрогрантів, під час яких у бажаючих їх отримати є реальна можливість поспілкуватися із спеціалістами, отримати консультації щодо складання бізнес-планів тощо.

За словами В.Підлісного, найпоширенішими напрямками майбутньої та вже існуючої діяльності серед земляків, стали роздрібна та оптова торгівля, переробна промисловість, сільське, лісове господарства, будівництво, ремонт автотранспортних засобів, охорона здоров’я, організація громадського харчування. Чим живе, в якому напрямку йде бізнес та які ніші на економічній мапі Сумщини він заповнює, покажуть цьогорічні результати.

До відома: уряд затвердив бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік. Зокрема, бюджетом Фонду передбачено 18 млрд. грн на надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Індивідуальні консультації щодо надання грантів та складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: (0542) 68-55-06, 68-55-22.

З нагальних питань звертайтеся на гарячу лінію Сумського обласного центру зайнятості 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10, а також приєднуйтесь до нашого Telegram-каналу https://t.me/+Jis40eOnV-JjNjUy


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь