A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Проведено навчання з цивільного захисту

Дата: 06.03.2023 13:50
Кількість переглядів: 1295

В умовах продовження військової агресії з боку рф та активними бойовими діями, з метою збереження життя та здоров’я людей фахівцем відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення у Сумському районі центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС у Сумській області Олександром Мигалем для персоналу Сумського районного сектору № 2 філії Державної   установи «Центр пробації» в  Сумській області, Краснопільського  районного ВДВС Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Краснопільського управління Сумської філії Сумського обласного ЦЗ  проведено навчання щодо плану як діяти цивільним під час артилерійських обстрілів у період воєнного стану, поглиблення знань з правил пожежної безпеки, ознайомлення з протипожежними заходами та діями у разі виникнення пожежі та навчання способам захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.

У ході заходу фахівцем було роз’яснено дії під час артобстрілу, мінометного обстрілу або авіанальоту. Якщо поруч є бомбосховище, то коли ви почули сирену (сповіщення у відповідних мобільних додатках тощо) це знак "Увага всім". Терміново йдіть в укриття.

- В укритті стежте та відкривайте сторінки офіційних державних каналів.  Там буде інформація про те, що сталося, протягом п’яти хвилин після сигналу. Виконуйте інструкції.
- Залишайтеся в укритті мінімум 10 хвилин після завершення обстрілу, не поспішайте покидати укриття. Можливі поодинокі постріли.

- Добираючись до безпечного місця, обов’язково дивіться під ноги. Не піднімайте із землі жодних незнайомих вам предметів.

Якщо ви вдома:

- Вибирайте місце в кутку та недалеко від виходу для того, щоб миттєво залишити будинок у випадку попадання снаряду.  Ховайтесь у підвалі або іншому заглибленому укритті, між несучими стінами.

Якщо артилерійський обстріл застав вас на вулиці : негайно лягайте на землю (канаву, яму), щільно притулитися до якогось виступу: бордюру, клумби, забору або якійсь бетонній конструкції та накрийте голову руками. Приймати лежачу позицію необхідно для того, щоб знизити шанс влучення осколків. Снаряди та міни відриваються верхньому шарі ґрунту, уламки після підриву летять на висоті 30-50 см над поверхнею землі.

Правила поведінки при пожежі:

• зателефонувати до служби 101 (якщо це можливо);

• повідомити повну домашню адресу, що горить, свій телефон, прізвище, ім’я та по батькові, скільки поверхів у будинку, якщо не знаєте - як до нього під’їхати;

• вікна відкривати не можна, адже кисень посилить полум’я;

• негайно вийти з приміщення, покликати дорослих;

• з висотного будинку не бiжiть сходами вниз, якщо зайнялося внизу, а рятуйтеся на даху, використовуйте пожежну драбину.

Щоб уберегти органи дихання від чадного газу, слід пробиратися до виходу повзком, бо внизу менше диму, накрити голову шматком мокрої тканини.

Під час заняття фахівець ДСНС розповів про причини виникнення пожеж в побуті, під час перебування на робочому місці, але бувають випадки, коли можна спробувати самотужки приборкати полум'я – допоки пожежа не набула великого масштабу. Для цього треба вміти правильно користуватися первинними засобами пожежогасіння, зокрема вогнегасниками.

У випадку пожежі необхідно дотримуватися основних правил користування вогнегасником:

1) взяти вогнегасник і підійти до джерела загорання;
2) висмикнути чеку, що розташовується у верхній частині вогнегасника;
3) спрямувати чорний циліндр вогнегасника (розтруб) на палаючий предмет і натиснути на рукоятку;
4) направляти струмінь на осередок вогню і злегка повертати вогнегасник з боку в бік.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь