A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

"Гірчить Чорнобиль, крізь роки"

Дата: 26.04.2023 15:15
Кількість переглядів: 1312

26 квітня виповнюється 37 років з часу аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття. Тоді, у квітні 1986 року радіоактивним цезієм було забруднено 3/4 території Європи. До кінця літа 1986 року більше 90 тисяч осіб було евакуйовано із зони зараження, 81 населений пункт України став безлюдним.

У день річниці, 26 квітня 2023 року співробітники Сумського районного секору № 2 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з інспектором сектору ювенальної превенції ВП Сумського РУП ГУНП в Сумській області та неповнолітнім, який перебуває на обліку і його законним представником склали шану в пам'ять про Героїв-ліквідаторів Чорнобильської АЕС, поклавши квіти до меморіалу та вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв.

Продовженням заходу було відвідування книжкової виставки «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…» у читальному залі Краснопільського палацу культури. У фонді бібліотеки були представлені документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси про Чорнобильську трагедію.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах. Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь