A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Поліцейські звертаються до громадян з проханням не довіряти незнайомцям

Дата: 15.06.2023 13:40
Кількість переглядів: 1247

Щодня на Сумщині фіксують десятки повідомлень про шахрайство. Правоохоронці невпинно розповідають про злочинні схеми і методи зловмисників.  Задля власної безпеки рекомендуємо дослухатися до порад та не ігнорувати їх.

Зловмисники щодня вигадують купу легенд аби втертися у довіру громадян. Наприклад однією з них є виграші «призів». На особистий номер телефонують, чи надсилають смс-повідомлення та говорять, що ви виграли «приз», але для того, щоб його отримати – потрібно заплатити певний відсоток від вартості.
Ще одна популярна схема шахраїв про «родича в біді». Невідома особа повідомляє в телефонному режимі, що хтось з ваших близьких потрапив у біду і потрібні терміново кошти. Перш ніж реагувати на таку інформацію потрібно переконатись особисто в її правдивості.

Часто в мережі Інтернет трапляються оголошення про грошову допомогу від міжнародних організацій, які обіцяють соціальні виплати, але задля їх отримання необхідно ввести свої особисті дані. Не поспішайте виконувати такі дії, адже це можуть бути шахраї.

Будьте обережними з товарами за низькою ціною, особливо якщо купуєте «з рук в руки», не пускайте таких «продавців» додому. Не відповідайте на дзвінки від осіб, які називають себе працівниками банків, та повідомляють, що ваш рахунок заблоковано.

Ні в якому разі не розголошуйте їм свої конфіденційні дані, а всі фінансові питання вирішуйте виключно в банківській установі. Ваша безпека у власних руках, не ігноруйте звернення поліції та вбережіть себе від шахраїв.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь