Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ 39 сесії 8 скликання

Дата: 09.11.2023 11:25
Кількість переглядів: 134

8 листопада під головуванням секретаря селищної ради Ірини ЮХТИ відбулося засідання 39 сесії селищної ради 8 скликання. У засіданні прийняли участь голова Сумської районної ради Геннадій ДЕМ’ЯНЕНКО та голова фракції «Слуга народу» у Сумській районній раді Яна РОМАНЕНКО.
На початку засідання Яна РОМАНЕНКО виконала приємну місію та вручила відзнаку голови Сумської районної ради старості Ряснянського старостинського округу Валентині МОРОЗ за особливі заслуги перед громадою Сумського району, сумлінну плідну працю, відданість справі та активну діяльність, спрямовану на вирішення найактуальніших соціально-економічних питань Ряснянського старостинського округу в умовах воєнного стану.
На засідання сесії було винесено 39 питань порядку денного, за результатами розгляду яких депутатами були прийняті відповідні рішення.
Серед основних питань заслухано звіт про виконання бюджету Краснопільської селищної територіальної громади за 9 місяців 2023 року. Також були внесені змін до бюджету Краснопільської селищної територіальної громади на 2023 рік та відповідних програм селищної ради. Зокрема, збільшено фінансування програм, що стосувалися підвищення громадського порядку, безпеки та обороноздатності, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Краснопільської селищної ради, а також програми відшкодування різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для населення громади. 
В свою чергу збільшено фінансування для КНП «Краснопільський центр первинної медико-санітарної допомоги» на придбання твердо-паливного котла для АЗПСМ с. Чернеччина, оплату комунальних послуг та забезпечення населення медикаментами шляхом виписки безкоштовних рецептів для пільгової категорії громадян та КНП «Краснопільська лікарня» на придбання багаторазових інструментів для доукомплектування лапаро-скопічної стійки, джерела безперебійного живлення та акумуляторної батареї.
Крім того, було прийнято ряд рішень щодо надання матеріальної допомоги особам, які опинилися в складних життєвих обставинах, військовослужбовцям, які отримали поранення та травми під час проведення бойових дій, членам сімей військовослужбовців, загиблих внаслідок бойових дій через збройну агресію російської федерації проти України на поліпшення житлово – побутових умов, на оздоровлення військовослужбовцям, звільненим з військової служби за станом здоров’я, а також матеріальної допомоги на лікування жителям громади. 
З метою співробітництва між Краснопільською селищною радою та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста було затверджено Меморандум про взаєморозуміння для придбання двох твердопаливних котлів для КНП «Краснопільська лікарня». Також з метою створення умов для якісного надання освітніх послуг депутати затвердили Стратегію розвитку Хмелівської гімназії Краснопільської селищної ради на 2023-2025 роки.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь