A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

РОЗРОБЛЕНО СТАТУТ ДЛЯ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ

Дата: 07.11.2017 17:14
Кількість переглядів: 1015

Законами України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та «Про та місцеве самоврядування в Україні" передбачено створення статутів для об’єднаних територіальних громад.

Документ розроблено та підготовлено експертом з питань децентралізації, Сумського підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, доктором юридичних наук Дмитром Лук’янцем. Крім Краснопільської ОТГ статут також розроблено для Хотінської ОТГ.

До кінця року статути повинні бути прийняти на сесіях місцевих рад. Інші ОТГ, можуть використовувати модульні статути за приклад або звертатись за допомогою у написанні своїх до експертів Сумського підрозділу ЦРМС.

- Статут - це один із визначальних документів для подальшої роботи об’єднаної територіальної громади, який має враховувати інтереси жителів об'єднаної громади. Розробка цього документу є одним із важливих етапів на шляху до реєстрації представницького органу ОТГ як юридичної особи публічного права, щоб у подальшому селищна рада об'єднаної територіальної громади могла надавати весь спектр послуг населенню, який передбачено законодавством, - відмітив Юрій Яремчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь