A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ОБГОВОРЕНО ЗАПРОВАДЖЕННЯ МЕДИЧНОЇ РЕФОРМИ В КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ ОТГ

Дата: 08.02.2018 17:44
Кількість переглядів: 909

Керівник об'єднаної територіальної громади Юрій Яремчук провів робочу зустріч з головним лікарем Краснопільської центральної районної лікарні Євгеном Івахненком та головним лікарем КЗ «Краснопільський ЦПМСД» Валентиною Масалітіною та  в.о. старост старостинських округів ОТГ з питань впровадження медичної реформи на Краснопільщині і подальшої роботи галузі охорони здоров'я в об'єднаній громаді.

Обговорювались проблемні питання надання медичної допомоги населенню та шляхи їх вирішення, покращення матеріально-технічного стану закладів медицини в 2018 році, виконання завдань в рамках прийнятої реформи охорони здоров’я. Зокрема мова йшла про підключення закладів медицини до мережі Інтернет, забезпечення робочого місця кожного лікаря на селі та необхідним обладнанням, оргтехнікою тощо. Важливим пунктом тут є запровадження електронної системи охорони здоров’я eHealth в лікувальних закладах громади.

Система eHealth працює в тестовому режимі з вересня 2017 року, коли стало технічно можливо зареєструвати у системі медичний заклад, лікарів, а також ввести дані декларацій пацієнтів. Після прийняття Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» та створення Національної служби здоров’я, держава зможе оплачувати лікарю за кожного пацієнта, а пацієнт отримає гарантовані державою безкоштовні медичні послуги. Так, eHealth допоможе реалізувати принцип «гроші ходять за пацієнтом». Крім того, в системі eHealth на центральному компоненті розроблений функціонал для підтримки програми «Доступні ліки» (зокрема, створено можливість використовувати електронні рецепти).

На сьогоднішній день у eHealth зареєстровано більш ніж 700 медичних установ, серед них є і Краснопільський ЦПМСД, та 5000 лікарів.

- В Україні почала діяти медична реформа. Тепер кожному українцю треба обирати собі сімейного лікаря, щоб підписати з ними декларації про медичне обслуговування. А кожному медичному закладу необхідно відповідати певним вимогам та критеріям, надавати якісну та кваліфіковану медичну допомогу. Потрібно проводити роз'яснювальну роботу з населенням, заохочувати людей укладати угоди саме з нашими лікарями, - прокоментував Юрій Яремчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь