A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Медогляди під час воєнного стану

Дата: 05.02.2024 14:25
Кількість переглядів: 121

Воєнний стан не впливає на порядок проходження обов’язкових медичних оглядів, тому що відсутні нормативно-правові акти або інші розпорядчі документи, на підставі яких роботодавець може перенести строк проведення медичного огляду працівників чи допустити до роботи працівника, який медогляд не пройшов. Важливо, що саме роботодавець несе відповідальність за своєчасність проходження працівниками обов`язкових медоглядів.

 Відповідно до ч. 1 ст. 17 Закону України «Про охорону праці» від 14.10.1992 № 2694-XII, ст.169 КЗпП України роботодавець зобов’язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Процедуру проведення медичних оглядів працівників визначено «Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій», який затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.07.2007 за №846/14113.

 Роботодавець має право в установленому законом порядку притягнути працівника, який ухиляється від проходження обов’язкового медогляду, до дисциплінарної відповідальності та зобов’язаний відсторонити його від роботи без збереження зарплати. За час проходження медогляду за працівниками зберігаються місце роботи і середній заробіток. Роботодавець несе адміністративну відповідальність за несвоєчасність проходження працівниками обов’язкових медоглядів і за шкідливі наслідки для здоров’я населення, спричинені допуском до роботи осіб, які не пройшли обов’язкових медоглядів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь