A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДДАТИ КВАРТИРУ, ЩОБ НЕ ПЛАТИТИ АЛІМЕНТИ: ЯК УНИКНУТИ ЩОМІСЯЧНИХ ПЛАТЕЖІВ

Дата: 26.04.2024 13:33
Кількість переглядів: 30

Дитинство – тривалий проміжок часу, який потребує від батьків уваги, турботи та фінансової підтримки. Законодавством також визначено, що протягом 18 років або ж 23 років, за наявності певних умов, батьки зобов'язані утримувати своїх нащадків.

Для громадян, які свідомо намагаються сховатися від піклування про свою дитину, діє система заходів примусу, що здатна внести у їх життя певні незручності. Разом з тим, батьки з дозволу органу опіки та піклування можуть укласти договір про припинення права на аліменти для дитини у зв'язку з передачею права власності на нерухоме майно (житловий будинок, квартиру, земельну ділянку тощо). Важливо, що подібна угода потребує нотаріального посвідчення.

Отримати у власність нерухомість може сама дитина, чи спільно з батьком/матір’ю у рівних частках. До речі, з 14 років нащадок також бере участь в укладанні договору. У підсумку, погодившись на таку пропозицію, той із батьків, з ким залишається дитя, зобов'язується його самостійно утримувати.

Слід зауважити, що особа, яка віддала нерухомість, звільняється лише від обов’язкових щомісячних платежів, але все одно їй доведеться здійснювати додаткові витрати на дитину, зокрема пов’язані з її щоденним розвитком.

Що стосується нерухомого майна, то на нього, до досягнення дитиною повноліття, не може бути звернене стягнення. Виключення – дозвіл органу опіки та піклування.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь