Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Вимоги при використанні генераторів.

Дата: 10.06.2024 09:40
Кількість переглядів: 96

В зв’язку з ситуацією, яка склалась в країні через воєнний стан, генератори увійшли в наше повсякденне життя, так як електропостачання в багатьох регіонах є недостатнім і нерегулярним через систематичні російські атаки на енергосистему.

Генератори встановлюють поруч із продуктовими магазинами, крамницями, банками, салонами краси, кав’ярнями, лікарнями, промисловими підприємствами та приватними будинками. Доволі часто вони розташовуються у безпосередній близькості від житлових будинків на прибудинковій території. Експлуатація генераторів може супроводжуватися значним шумом та забрудненням атмосферного повітря викидами відпрацьованого палива. Окрім того, під час роботи генератора в атмосферне повітря викидаються забруднюючі речовини, які можуть мати негативний вплив на здоров'я людини та навколишнє природнє середовище: вуглецю оксид, сажа, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, азоту діоксид, вуглеводні, діоксиду сірки та інші.

Щодо експлуатації подібних приладів у громадян виникає багато питань. Сумське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області звертає увагу на необхідність дотримання вимог при використанні генераторів для мінімізації негативного впливу на здоров’я людей, тварин чи довкілля. Зокрема під час експлуатації генераторів потрібно дотримуватись рекомендацій:

  • використовувати лише сертифіковане обладнання;
  • експлуатацію генератора необхідно здійснювати відповідно до технічної документації та рекомендацій виробника;
  • не варто розміщувати генератори в людних місцях;
  • не встановлювати генератор безпосередньо біля вікон та входів до будівлі, оскільки чадний газ може потрапити до приміщення через отвори.
  • рекомендовано розміщення генератора на відстані не менше 6 м від будівлі, гаражів, приватних та адміністративних будівель;
  • не використовувати генератори в приміщеннях, що не обладнані системою видалення вихлопних газів та пожежогасіння;
  • не залишати обладнання без нагляду в період його роботи;
  • проводити технічне обслуговування обладнання у фіксований період;
  • не зберігати поруч запаси паливо-мастильних матеріалів;
  • перед встановленням генератора проконсультуватись з фахівцями.

Слід пам’ятати, що генератори ‒ це аварійне джерело живлення і використовувати його потрібно за критичної необхідності, відповідно до рекомендацій виробника, адже небезпека їх експлуатації та екологічна небезпека є дуже високими.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь