Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЩО РОБИТИ З АЗБЕСТОВМІСНИМИ ВІДХОДАМИ?

Дата: 19.06.2024 09:22
Кількість переглядів: 95

Азбест широко використовувався у Європі у 60-70-х роках минулого століття – в будівельному секторі та промисловості для протипожежного захисту, тепло- та звукоізоляції. У 70-х роках Європа зрозуміла шкоду від азбесту і почала відмовлятися від нього. В Україні ж азбестовмісні вироби застосовували у будівництві ще донедавна.

За словами експертів, цей матеріал є канцерогенним - суттєво підвищує ризики виникнення злоякісних новоутворень (ракових пухлин).

При цьому шкідливі не самі вироби з азбесту, а дрібні уламки та пил, який утворюється при його руйнуванні. Оскільки найбільша кількість азбесту використовується в будівництві, внаслідок руйнацій під час війни у "завалах" опиняються залишки шиферу та інших небезпечних відходів.

На тлі воєнних дій та регулярних обстрілів українських міст і селищ, велика кількість домогосподарств зазнають руйнувань.

З огляду на це громадянам потрібно знати, як можна утилізувати азбестовмісні відходи максимально безпечно для здоров'я. Детальніше у інфографіці:

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь