A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

В ОДЕСІ СТАРТУВАВ ПЕРШИЙ ФОРУМ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ «ПІВДЕННА МРІЯ»

Дата: 19.10.2017 21:38
Кількість переглядів: 1196

19 жовтня, в Одесі розпочав свою роботу Перший форум регіонального розвитку для об’єднаних громад Одеської, Миколаївської та Херсонської областей «Південна мрія». У форумі також взяли участь представники Полтавщини і Сумщини. Краснопільську об’єднану територіальну громаду представляють селищний голова Юрій Яремчук та начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Віталій Расторгуєв.

Головна мета заходу - обговорення питань сучасної регіональної політики, інформаційна підтримка регіонального розвитку та обмін кращими практиками місцевих і регіональних проектів

Детально про діяльність Центрів розвитку місцевого самоврядування в Україні й ту практичну і методичну допомогу, яку вони надають громадам, розповіла менеджер південно-західного хабу Програми «U-LEAD з Європою» Юлія Грицку-Андрієш. З презентацією на тему «Нова регіональна політика України: перші здобутки та завдання на перспективу» виступив керівник групи радників з впровадження регіональної політики в Україні Програми «U-LEAD з Європою» Юрій Третяк.

Також про досвід Одеської і Миколаївської областей у сфері стратегічного планування розповіли директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОДА Дмитро Радулов та директор Департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА Марина Васильєва. Зацікавили учасників і виступи представників міжнародних програм: Вікторії Тараненко, ключового експерта бренч-офісу Спільної операційної програми ЄС «Румунія-Україна 2014-2020», і Анни Білявської, координатора проектної діяльності UNDP в Одеській області.

Панельну дискусію на тему «Децентралізація як можливість створення самодостатніх громад» провели спільно директори регіональних Центрів розвитку місцевого самоврядування: Одеського – Юлія Молодожен, Миколаївського – Валентин Бойко, Херсонського – Оксана Сілюкова, Сумського – Олександр Хоруженко. Представники об’єднаних громад виступили з пропозиціями щодо заходів та тієї підтримки, яку б могли надавати ЦРМС громадам, зокрема, щодо тематики тренінгів і семінарів, виїзних навчань, обміну досвідом між областями тощо.

- Подібні форуми є важливим елементом допомоги об’єднаним громадам, вони сприяють налагодженню взаємозв’язків між ОТГ та допомагають їм у процесі становлення, засвоєння законодавчих змін і впровадження реформ, –  зазначив Юрій Яремчук.

20 жовтня, форум продовжить свою роботу, представники громад презентуватимуть свої досягнення і напрацювання у сфері кращих практик та розробці стратегій розвитку на найближчі роки.

За інформацією сайта decentralization.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь