A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДБУЛАСЯ ШОСТА СЕСІЯ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Дата: 21.11.2017 21:51
Кількість переглядів: 1136

Під головуванням селищного голови Юрія Яремчука 21 листопада 2017 року відбулася шоста сесія Краснопільської селищної ради об'єднаної територіальної громади. У ході засідання було прийнято 27 питань порядку денного, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

Спочатку з нагоди Дня Гідності та Свободи, який відзначається саме 21 листопада до присутніх у залі звернувся селищний голова Юрій Яремчук.

- В цей день українці віддають шану патріотизму й мужності громадян, що стали учасниками Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013–2014 років, піднялися на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору, - зазначив керівник громади.

Потім учасники засідання хвилиною мовчання вшанували полеглих учасників Революції Гідності та воїнів в зоні АТО.

На сесію було винесено ряд важливих питань, що стосувалися різних сфер життєдіяльності об’єднаної громади.

Одним із перших розглянутих питань було прийняття рішення про вступ до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціації сільських, селищних рад та об'єднаних громад України".

- Дане рішення приймається з метою вирішення проблем розвитку Краснопільської ОТГ, покращення соціально-економічної ситуації та створення сприятливого економічного, соціального та інвестиційного клімату на території селищної ради, - зазначила звертаючись до депутатів секретар селищної ради Ірина Юхта.

- Вступ до Асоціації - один із додаткових інструментів залучення коштів, участі в державних та міжнародних програмах. Дана організація має багато партнерських зв'язків з міністерствами, грантовими програмами і нам як членам Асоціації відкриваються можливості щодо участі в різного роду проектах, обміном досвіду тощо, - підкреслив Юрій Яремчук.

Крім того, своїм рішенням депутати селищної ради дали дозвіл до приєднання ще однієї програми, європейської ініціативи "Угода мерів".

- Угода Мерів – це ініціатива Європейського Союзу, яка має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади в добровільне утворення задля спільної боротьби з глобальним потеплінням. Підписанти Угоди Мерів беруть на себе добровільні зобов'язання скоротити викиди CO2 щонайменше на 30% до 2030 року, шляхом запровадження в себе енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії, - проінформувала начальник відділу житлово-комунального господарства, благоустрою та комунальної власності Інна Лісун.

- Після підписання угоди буде розроблено план дій зі сталого енергетичного розвитку об'єднаної громади до 2030 року, реалізація якого дає можливість поліпшити якість життя мешканців і зробити населені пункти привабливішими для проживання. Також «Угода мерів» дає можливість підписантам скористатися різними механізмами технічної та фінансової підтримки з боку ЄС для зниження енергоспоживання та скорочення відповідних витрат, поліпшити екологічну ситуацію і підвищити енергетичну безпеку завдяки впровадженню сучасних енергозберігаючих та енергоефективних технологій, - зазначив Юрій Яремчук.

Також депутати надали згоду на прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Краснопільського району Краснопільського районного територіального центру соціального обслуговування та закладів освіти, які розташовані на території об'єднаної громади у комунальну власність Краснопільської селищної ради.

У ході сесії також прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою та надано матеріальну допомогу жителям громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь