A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ДЕЯКИХ ПИТАНЬ ПОВОДЖЕННЯ З ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ

Дата: 11.09.2019 09:28
Кількість переглядів: 1458

Враховуючи численні звернення та зауваження мешканців громади щодо вивезення сміття на території Краснопільської селищної ради, повідомляємо наступне.

Відповідно до положень Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», «Про відходи», Порядку проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 р. № 1173, Положення «Про порядок проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів» затвердженим рішенням  11 сесії 7 скликання від 31.01.2018 року №25  «Про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Краснопільської селищної ради», беручи до уваги рішення 28 сесії 7 скликання Краснопілсьської селищної ради №558 від 15.03.2019 «Про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення  побутових відходів на території Краснопільської селищної ради», з метою створення конкурентного середовища на ринку поводження з побутовими відходами та забезпеченню контролю за дотриманням належного санітарного стану території селища,  право з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів  виборюються на конкурсних засадах.

Так, 25 березня 2019 року розміщено оголошення на веб-сайті селищної ради (https://krasnopilska-gromada.gov.ua/news/1553544582/), та в газеті «Перемога»  про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Краснопільської селищної ради. Відповідно до конкурсної документації, учасниками конкурсу можуть бути юридичні особи або фізичні особи підприємці, установчими документами яких передбачено провадження діяльності у сфері поводження з побутовими відходами, що можуть забезпечити виконання обов’язків, визначених чинним законодавством. На участь у  конкурсі,  всі необхідні документи, подало лише ДП «Абонентська служба «Світанок» КП «Краснопільська ЖЕД». Відповідно, до Положення про порядок проведення конкурсу, у разі коли в конкурсі взяв участь тільки один учасник і його пропозицію не було відхилено, строк, на який він визначається виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на певній території населеного пункту, повинен становити 12 місяців, після чого організовується і проводиться новий конкурс. Відповідно до рішення 30 сесії 7 скликання селищної ради від 14.05.2019 №612 «Про визначення виконавцем послуг з вивезення побутових відходів на території Краснопільської селищної ради» переможцем визначено ДП «Абонентська служба «Світанок» КП «Краснопільська ЖЕД» (https://krasnopilska-gromada.gov.ua/news/1556263736/).

27 травня 2019 року між Краснопільською селищною радою та ДП «Абоненська служба «Світанок» КП «Краснопільська ЖЕД» укладено договір на надання послуг з вивезення побутових відходів на території селищної ради. Тобто, відповідно до постанови КМУ від 10.12.2008 №1070 «Про затвердження Правил надання послуг з вивезення побутових відходів» послуги з поводження з побутовими відходами надаються суб’єктом господарювання, визначеним органом місцевого самоврядування на конкурсних засадах в установленому законодавством порядком.

Окрім того, відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року № 2189-VIII, Закону України «Про відходи» від 5 березня 1998 року № 187/98-ВР, передбачена обов’язковість укладення договорів між споживачами та надавачами житлово-комунальних послуг у тому числі і договору про надання послуг з вивезення побутових відходів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь